Costumul de mire

Ce fel de mire va fi logodnicul tau? Va fi el mirele cu pantofi rosii ori clasicul, in frac?

Spre deosebire de noi femeile, domnii petrec putina vreme la cumparaturi. Ei aleg sa fie practici, sa mearga la sigur, sa nu cutreiere timp prin magazine, ci mai degraba să investeasca timpul in alte activitati.

Pentru a fi atat de eficient, fiecare domn are nevoie totusi de cateva informatii precise: unde gaseste ce are nevoie si pretul.

Dupa cum vorbeam si intr-un articol anterior, Iasiul este bogat din acest punct de vedere: iti ofera variante pe alese. Trebuie doar sa stii ce anume cauti.

Tocmai pentru a veni in ajutor, iata cateva sugestii, functie de dorintele domnilor, si bineinteles, functie de buget.

  1. Seroussi – Stare de spirit croita pe masura ta

Daca sunteti in cautarea un costum croit pentru silueta viitorului mire, e indicat sa mergi direct la croitor. Seroussi propune costume clasice dar moderne, din fibra de lana 100%, sau combinatii cu matase si mohair.

Poti gasi costumul care sa vina ca si turnat, ori daca nu, modificarile/ajustarile pot fi facute in scurta vreme, pentru ca mirele tau sa se poata bucura de costumul ales.

Aveti de ales intre modelele clasice, negre, insa vei regasi intre propunerile lor si variantele albastre ori deschise la culoare.

Buget de avut in vedere: medium.

seroussi 1

seroussi 2

seroussi 3

2. Claudiu Ungureanu – Luxul sta ascuns in detalii

Mirele tau ajunge acasa la croitor. Claudiu Ungureanu pare a fi singurul atelier din Moldova (asa cum spun ei) care realizeaza costume la comanda. Asadar, ai ajuns unde trebuie, mai ales daca viitorul mire are niste dimensiuni atipice la imbracaminte (poate este un domn mai inalt decat majoritatea), ori doreste in mod special ceva ce costumele „de serie” nu ofera.

Aici vei regasi costume clasice, dar si costume moderne, si te vei bucura de faptul ca puteti pune accentul pe detalii.

Bugetul de avut in vedere: medium – high

claudiu3

claudiu2

claudiu1

3. Louis Purple – The suit manufacturer

Ei bine, daca am trecut in revista 2 clasici, este momentul sa il cunoastem pe Louis Purple. Ca si in cazul Seroussi, magazinul se regaseste intr-un mare complex comercial din Iasi, insa asta nu face costumele sa fie mai prejos. In magazin vei fi intampinat de un croitor, gata sa ajusteze marimea tuturor celor probate de viitorul mire (de la camasa pana la sacou), astfel incat rezultatul final sa fie aproape de perfectiune.

Costumele gasite aici sunt ceva mai iesite din comun, poate datorita culorilor curajoase in unele cazuri, ori croielii in altele. Cert este ca aici poti gasi atat o tinuta potrivita pentru starea civila, cat si mult cautatul costum de mire.

Bugetul de avut in vedere: medium – high

louis3

louis1

louis2

4. Tata si Fiul

Clasic, bine croit si din materiale placute la atingere (materiale utilizate lana si mohair), magazinul Tata si Fiul te intampina cu cateva costume ochioase pentru viitorul mire. Cu un rand sau 2 de nasturi, costumele de ceremonie gasite aici asteapta sa fie probate si purtate.

Ce am observat si mi s-a parut ciudat, este ca Tata si Fiul nu sunt prezenti pe Facebook, asadar ii vei gasi (pentru diverse informatii, ori ca sa verifici inainte de a ajunge in magazinul fizic), doar pe site-ul lor.

Bugetul de avut in vedere: medium

smoking-barbati-bleumarin-048a-262x391smoking-barbati-negru-049a-262x391smoking-barbati-bleumarin-042a-262x391

Aceste 4 variante sunt cele pe care le consider acum a fi printre cele mai generoase. Fiecare te va intampina cu surprize placute. In cazul atelierului Claudiu Ungureanu, cel mai bine este sa programezi o vizita, pentru a te asigura ca beneficiezi de intreaga atentie a echipei. In cazul celorlalte magazine/ateliere, faptul ca sunt de gasit in centre comerciale sau in centrul orasului, reprezinta un avantaj: stii ca sunt mereu disponibili.

Odata ajunsi la proba, nu va grabiti. Imbracati hainele in tihna si probati pe rand tot ce mirele doreste, iar la retusuri, nu va sfiiti. In ziua nuntii vreti sa aratati amandoi pur si simplu impecabil.

Partea buna este ca toate aceste magazine pun la dispozitie si camasi, si bineinteles, accesoriile necesare (papion, esarfa, curea, butoni etc).

Mult succes!

Lasă un comentariu